Kobiety w ciąży wiedzą, że muszą spożywać więcej składników odżywczych dla siebie i swojego nienarodzonego dziecka. A doskonałym sposobem na uzyskanie większej ilości składników odżywczych jest użycie NutriBullet. Według różnych badań, to co matka je podczas ciąży będzie miało wpływ na rozwój dziecka i może nawet wpłynąć na jego preferencje smakowe.
Jednak przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian w diecie należy koniecznie porozmawiać z lekarzem. Dlaczego? Twój osobisty stan zdrowia może dyktować, jakie pokarmy możesz spożywać, a jakich nie. NutriBlasty są naładowane minerałami i witaminami, których potrzebują kobiety w ciąży, ale ponieważ jest to super potężny rodzaj diety odżywczej, ważne jest, aby Twój lekarz wiedział o nich, zanim zaczniesz je przyjmować.
Mam Nutribullet już od 2 lat. Powiem to jasno i głośno: to fantastyczna maszyna.
Szczególnie jeśli Twoja dieta opierała się na śmieciowym jedzeniu. Twoje ciało jest głodne składników odżywczych. I nie ma lepszego sposobu niż użycie tej fantastycznej maszyny, aby uzyskać wystarczającą ilość pełnowartościowych pokarmów: warzyw, owoców i innych świeżych i naturalnych składników.
Istnieje kilka rodzajów pokarmów, których nie powinnaś jeść w ciąży ze względu na zdrowie Twojego nienarodzonego dziecka. Jakich rodzajów żywności powinnaś unikać?
Twój organizm potrzebuje kwasów tłuszczowych omega-3, które często pochodzą z ryb i owoców morza. Jednak najlepiej jest unikać tych pokarmów, gdy jesteś w ciąży. Ryby i owoce morza zawierają rtęć, która może zaburzać rozwój układu nerwowego dziecka. Ryby, które są większe i starsze mają większą ilość rtęci z powodu innych ryb, które spożywają. Nie spożywaj rekina, miecznika i ryb.
Zamiast tego, dostarczaj sobie kwasów tłuszczowych omega-3 poprzez spożywanie orzechów włoskich, siemienia lnianego, lnu i ciemnych, zielonych warzyw liściastych.
Kiedy jesteś w ciąży, unikaj spożywania surowej żywności lub takiej, która jest jeszcze niedogotowana. Nie jedz małży, ostryg ani sushi. Możesz również stosować dietę wegetariańską, która zawiera zdrowe tłuszcze, węglowodany i białko pochodzenia roślinnego.
Podczas gdy powinnaś spożywać produkty bogate w nabiał, nie powinnaś spożywać produktów niepasteryzowanych, takich jak te znajdujące się w mleku, serze feta, serze pleśniowym, brie i camembert.
Zdrowo jest przybierać na wadze podczas ciąży, zazwyczaj od 25 do 30 funtów przez cały okres jej trwania (lub do 4 funtów w pierwszym semestrze i 1 funt tygodniowo przez resztę ciąży).
Oczywiście to, ile przytyjesz, zależy zazwyczaj od tego, ile ważyłaś przed zajściem w ciążę. Wiele osób słyszy słowa: "ona je za dwoje", ale kobiety w ciąży potrzebują tylko do 300 kalorii więcej dziennie, a kobiety karmiące piersią potrzebują 500 kalorii więcej dziennie.